Over Cinetheek

  1. Inleiding en missie
  2. Recensies
  3. Ratings
  4. Contact

1. Inleiding en missie

Films kunnen gecompliceerd zijn en de beleving van een film hangt sterk af van persoon tot persoon. Daarom verzamelt Cinetheek filmrecensies van talloze Nederlandse en Belgische media en filmcritici om op basis hiervan een algemeen oordeel te vellen. Hoewel het steeds moeilijk blijft om een film samen te vatten in een score, de bezoekers krijgen op deze manier een beter totaalbeeld van hoe de film onthaald wordt door het publiek.

2. Recensies

Cinetheek neemt recensies op van Nederlandse en Belgische professionele media. Dit kunnen kranten, magazines of websites zijn en dienen steeds van goede kwaliteit te zijn. Om deze reden worden recensies in de vorm van berichten op forums of sociale media niet aanvaard. Filmblogs kunnen aanvaard worden indien zij aan de kwaliteitsvereisten voldoen.

Een recensie wordt door de Cinetheek-redactie als positief of negatief gecatalogiseerd. Dit is niet altijd even gemakkelijk. We zijn er echter van overtuigd dat er bijna altijd een positieve al dan niet negatieve ondertoon in de recensie zit. Mocht een recensie echt neutraal zijn, zal deze een negatieve beoordeling krijgen aangezien het volgens de filmrecensent dan niet de moeite waard was om deze film in de bioscoop te zien.

3. Ratings

Cinetheek berekent voor elke film een algemene rating die gebaseerd is op de toegevoegde filmrecensies. De rating wordt berekend aan de hand van de verhouding positieve recensies ten opzichte van het totaal aantal recensies. Wanneer er bijvoorbeeld 10 recensies zijn toegevoegd voor een bepaalde film waarvan er 7 positief zijn (en dus 3 negatief), dan zal de film een rating van 70 krijgen.

Een film met een rating vanaf 65 is een goede film en krijgt een groene kleur. Wanneer de rating tussen de 50 en 65 ligt, is dit een gemiddelde film en krijgt deze een gele kleur. Films met een rating onder de 50 worden niet aangeraden en krijgen een rode kleur.

Een film krijgt pas een rating zodra er 5 recensies werden toegevoegd. Anders zouden de ratings een vertekend beeld geven wanneer een film slechts 1 recensie heeft en hierdoor meteen een score van 0 of 100 zou krijgen.

Cinetheek is een onafhankelijke website en zal steeds objectief en onafhankelijker recensies toevoegen. Ook zal er altijd ter goeder trouw beoordeeld worden of deze recensies als positief of negatief bestempeld worden.

Contact

Mocht je een tip, vraag, opmerking of klacht hebben, kan je ons een bericht sturen via de contactpagina.

Wordt verwacht
Land selecteren
Toon releasedata voor:
Nederland België
Zoekresultaat