Reese Witherspoon: "Romantische komedies moeten veranderen"

Reese Witherspoon:

Reese Witherspoon is binnenkort terug op het witte doek te zien. In de romantische komedie "Home Again" speelt ze de rol van Alice Kinney, een gescheiden veertiger die na een nachtje stappen voor de dertien jaar jongere Harry valt. De poppen gaan aan het dansen wanneer haar ex-man terug opdruikt.

De 41-jarige Amerikaanse actrice vindt het verhaal van deze romkom vernieuwend. Het genre is volgens haar dan ook dringend aan verandering toe: "De romantische komedie, zoals die vijftien jaar geleden bestond, is gewoon niet meer uitvoerbaar. Ik geloof dat mensen wel weten dat niet ieder leven een gelukkig einde heeft. En je zal ze geen idee opdringen over wat romantiek is."

De meeste films gaan over mannen die op jongere vrouwen vallen. In deze film worden de rollen omgekeerd. "Alice is gewoon een vrouw en ze voelt zich aangetrokken tot een 27-jarige man. Ik dacht, waarom zien we dit voortdurend met mannelijke hoofdrolspelers, maar nooit een vrouw in deze positie? Ik ben met jongere mannen uit geweest, maar ik heb daar nog nooit een film over gezien", zegt Witherspoon.

Home Again verschijnt dit najaar in de bioscoop.

06 september 2017 | Bron
Deel dit artikel
Overig nieuws
meer nieuws »
Wordt verwacht
Land selecteren
Toon releasedata voor:
Nederland België
Zoekresultaat